North Carolina-fødte sanger-låtskriver James Taylor er kjent for hit folk-rock-klassikere, som «Carolina On My Mind», «Sweet Baby James» og «Fire and Rain.» Selv om han traff det stort på 1970-tallet takket være suksessen til sitt andre album, «Sweet Baby James», har sangeren fortsatt å utstråle innflytelse langt inn i dag, og har gjort inntrykk på yngre artister, som country-elskede slått popstjerne Taylor Fort. Swift, som ble oppkalt etter Taylor, har hyllet sin navnebror ved å opptre på scenen med ham, og til og med bekjenne sin kjærlighet til ham ved den 58. Grammy Awards i 2016. «Det er enormt smigrende og var en herlig overraskelse da hun fortalte meg det, «Taylor avslørte for Stereogum om å inspirere Swifts navn. «Hun fortalte meg at moren og faren hadde vært veldig dypt inn i musikken min, og jeg fikk et virkelig spark ut av det faktum at hun hadde blitt oppkalt etter meg. Det var tydeligvis ikke hennes valg, det var hennes mor og pappa, men likevel en flott forbindelse, tror jeg. «

I tillegg til å reflektere over hans innflytelse på yngre artister, har Taylor vært i stand til å se ærlig tilbake på livet og karrieren, inkludert de mørkere øyeblikkene han helst vil glemme. Faktisk er det mange fans som kanskje ikke skjønner at det er overraskende mørke historier som har fått hans folkelige hits, spesielt «Fire and Rain». Her er den sanne betydningen bak sangen.

Hvert vers refererer til et bestemt øyeblikk i James Taylors liv

«Fire and Rain» har et litt generisk refrain, med linjer som «Jeg har sett ild og jeg har sett regn / jeg har sett solfylte dager som jeg trodde aldri ville ta slutt», og som kan brukes på mange forskjellige livsstunder. Men som det viser seg, refererer hvert av sangens tre vers til et veldig spesifikt øyeblikk i sangeren James Taylors liv (via NPR). Ifølge utløpet, «handler det om en venn som begikk selvmord, en annen handler om Taylors avhengighet av heroin, den tredje refererer til et mentalsykehus og et band Taylor startet kalt «The Flying Machine».»

Om vennen Suzanne Schnerrs død (som inspirerte det første verset), fortalte den Grammy-vinnende artisten NPR at det var måneder før han faktisk fikk vite om hennes bortgang, fordi vennene hans målrettet hadde holdt tilbake nyheten for å unngå å distrahere ham. «Min venn Richard Corey fortalte meg om det, men han hadde visst om det i en måned eller så … så det er der» de ga meg beskjed om at du var borte «kommer inn.» Det andre verset refererer til Taylors kamp for å slutte med harde narkotika, som han beskrev som en periode hvor han var «fysisk veldig ukomfortabel og hadde en tøff tid.» Til slutt henviser tredje vers til Taylors «rekreasjon i Austin Riggs [Stockbridge’s mental hospital], som varte i omtrent fem måneder, sa Taylor til Rolling Stone (via SongFacts).

«Fire and Rain» er en følelsesladende drenering

Gitt «Fire and Rain’s» tematisk tunge materiale, var James Taylor overrasket over at sangen oppnådde den mengden kritisk suksess den gjorde, ifølge SongFacts. Når det er sagt, har Taylor likt å utforske poesien til sangen, fordi det er viktigere for ham at han kobler seg følelsesmessig med lyttere enn å levere informasjon via tekstene hans. «Du vet, når noen undervurderer noe helt, vet du, som en sang som» Hva skal jeg gjøre? » du vet, «Hva skal jeg gjøre når du er langt borte og jeg er blå? Hva skal jeg gjøre?» du vet, når det er minimalt angitt, blir det bare ren følelse, «sa han til NPR.

Taylor delte videre at låtskrivingsprosessen til «Fire and Rain» kom naturlig for ham, sannsynligvis fordi så mye av tekstene gjaldt hans eget liv. «Det kom veldig raskt,» delte han (via NPR). «Men det var en stor lettelse. Den sangen avlastet mye spenning. Det var ting jeg trengte for å bli kvitt eller i det minste komme ut av meg eller komme foran meg … i en form som jeg kunne si, «Der er de,» vet du, eksternaliserer det på en eller annen måte. » Følgelig synes låtskriveren at det er noe drenerende å fremføre «Fire and Rain» i dag. «Jeg prøvde på et tidspunkt å finne ut hvor mange ganger jeg hadde sunget det, og jeg tror det sannsynligvis nærmer seg tusen ganger nå,» avslørte han. Uansett hvor mange ganger han spiller sangen, er fansen her for det!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her