Gud har alltid vært til stede i musikken til Kanye West. I singelen «Jesus Walks» fra 2004 rapper West, «Hvis jeg snakker om Gud, blir ikke platen min spilt / hæ? / Vel, hvis dette tar fra spinnene mine / Da håper jeg at dette tar fra syndene mine.» År senere, i 2018, skapte Kanye West flere overskrifter for å støtte Donald Trump, den svært kontroversielle presidenten i USA på den tiden. Selv om West til slutt fordømte Trump i 2020, sa rapperen ifølge Forbes en gang at han støttet Trump på grunn av hans religiøse holdning. «Trump er den nærmeste presidenten vi har hatt i mange år for å la Gud fortsatt være en del av samtalen,» sa West.

I 2019 skiftet West gir fra å være åpenlyst politisk til åndelig. Det er også året, ifølge Billboard, lanserte West sin søndagstjeneste. Arrangementet ble en blanding mellom en konsert og en gudstjeneste og hentet frem en rekke kjendiser for å bli med på festlighetene. Sunday Service falt også sammen med utgivelsen av Wests album, «Jesus is King», som besto av gospelmusikk.

Ettersom hans siste album «Donda» slippes i 2021, fortsetter et hovedtema i Wests arbeid å være hans kjærlighet til Gud, som spesielt kan sees i sangen «Keep My Spirit Alive.»

Kanye West åpner opp om sin spiritualitet

Kanye Wests sang «Keep My Spirit Alive» inneholder artister Conway The Machine, Westside Gunn og KayCyy. Via Genius snakker hver rapper om sitt engasjement for Gud, til tross for oppturer og nedturer de har møtt i livet. I åpningen av sporet synger KayCyy: «Du kan ta alt, men Herren på min side / Ånden vil ikke dø, dø / Oh, oh, mitt liv, ja / Er i hans hender. Så jeg don ikke stress. Jeg ber og strategiserer. «

Westside Gunn snakket med Complex og diskuterte arbeidet med banen med West og betydningen bak tekstene hans. Spesielt refererer han til en linje der han sier «takk Gud», Westside Gunn sa at han inkluderte denne setningen på grunn av, «… hvor takknemlig jeg er for de tingene som skjedde som kunne ha – sh ** kunne ha gått dårlig. Det kunne ha vært slutten på meg. Ekte historie raps. «

West selv dukker ikke opp helt på slutten av sangen. Først rapper han om utfordringene han står overfor. «Vel, mellom en blanding av dårlige skoler med hurtigmat / Bad hadde verktøy og dårlig humør.» På slutten av verset erklærer rapperen imidlertid sin tillit til Gud. «Gi alt til Gud og la Jesus godtgjøre deg,» sier West. Deretter rapper han: «Stille all hjertelighet / Vi vandrer i Guds åndelige ordinanse.»

Conway The Machine blir virkelig på sitt «Keep My Spirit Alive» -vers

I det andre verset om «Keep My Spirit Alive», rapper Conway The Machine om å sette sin tro på Gud i en usikker tid i livet hans. «Så jeg lar det være i Guds hender / Alt jeg gjør nå er Guds plan / Doktor sa at jeg ikke ville gå lenger, nå står jeg / Så løp jeg, her er jeg, Machine,» sier han. (I 2012 pådro Conway seg et skuddskader i nakken og skuldrene, noe som resulterte i at rapperen utviklet Bells parese på høyre side av ansiktet hans, via Hot New HipHop.)

I et intervju med The Athletic i desember 2020 snakket rapperen om noen av utfordringene han møtte under restitusjonen. «Den mentale delen av det var vanskeligere enn det fysiske. Jeg måtte kalibrere på nytt. Jeg måtte styrke tankene mine før Jeg kunne styrke kroppen min. Jeg mistet den i et minutt. Mentalt var jeg bare ikke i god plass, «sa han.

Heldigvis ble rapperen frisk både fysisk og psykisk. Og med tanke på verset hans om «Keep My Spirit Alive», høres det ut som om hans tro var en stor del av helbredelsesprosessen hans.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her