Sangerskriveren Anita Lane døde i en alder av 61. Rolling Stone ga nyhetene 28. april, men den nøyaktige datoen og dødsårsaken har ikke blitt avslørt i skrivende stund. Lane var kjent for å være med på å skrive mange av sangene til Nick Cave and the Bad Seeds. Lane samarbeidet også med Cave da han var medlem av bursdagsfesten på 1980-tallet, ifølge Pitchfork.

Lane og Cave hadde et romantisk og musikalsk forhold, og hun snakket om hvor viktig deres forbindelse var i Bad Seed. «Når vi [met], Jeg var 17 og han 19, «sa Lane.» Du har ikke bestemt deg for noe i den alderen. Dere er alle åpne, og du vil at verden skal vise deg alt, etter å ha avvist det foreldrene dine har planlagt for deg. Det var springbrettet: opprørskhet. Du hopper bare i armene på det som kommer, og så gjorde vi det, «(via Rolling Stone.)

Paret delte seg i 1983, ifølge uttaket, men forble kunstnerisk koblet og Lane opprettet også flere soloprosjekter. Her er innsiden av hennes personlige kunstneriske reise.

Anita Lane ønsket ikke å være på en sokkel

Mens Anita Lane var mest kjent for sitt samarbeid med Nick Cave, startet låtskriveren også flere vellykkede soloprosjekter. Ifølge Rolling Stone snakket hun om hvordan hun gjorde saken sin til Daniel Miller, som da var president for Mute Records. «Jeg fortalte [Miller] Jeg har dette livet, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det, «sa Lane.» Jeg vil nesten ikke engang ha det, men jeg er virkelig talentfull, så bruk meg. Jeg ville ikke være på en sokkel på plata. Jeg ville snakke med andre jenter. Jeg ville liksom glorifisere usikkerhet i stedet for å være trygg og vellykket. «

Lane la til: «Jeg ønsket en slags likhet mellom følelsene som blir reist opp for folk å se på, for å vise andre følelser som er like gyldige som selvtillit og kontroll.»

I 1993 ga Lane ut sitt første soloalbum kalt «Dirty Pearl», som ble produsert av Mick Harvey of the Birthday Party, ifølge Pitchfork. I 2001 ga hun ut albumet «Sex O’Clock.». » Lane giftet seg med en mann på begynnelsen av 1990-tallet ved navn Johannes Beck, per Rolling Stone, og de delte en sønn, Raffie. Harvey fortalte stikkontakten i 2020 at Lane hadde bodd i Byron Bay, Australia.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her