Billie Eilish ønsker å sementere sin status som popens største stjerne med sitt nye album, «Happier Than Ever.» Eilish ga ut sitt andre studioalbum 30. juli etter noen få vellykkede år. Debutalbumet hennes, «When We Fall In Sleep, Where Do We Go?» feide Grammys i 2020, vant beste nye artist, Årets sang, Årets plate og Årets album (per NPR). Seierne var massive, men også sjokkerende for den da 18-åringen, som ikke kunne tro at Grammy-komiteen stemte på henne.

«Jeg trodde aldri at dette ville skje i hele mitt liv,» sa Eilish i sin aksepttale for Årets sangpris. «Jeg vokste opp med å se dem [the Grammys]. … Jeg er så beæret og takknemlig for å være her, blant dere alle [fellow artists]. Jeg elsker deg innerst inne, jeg vokste opp med å se dere alle. «

Med all den kritiske og kommersielle suksessen Eilish opplevde med sitt siste album, håper hun at «Happier Than Ever» kan ta karrieren til nye høyder. Det 16-sporers albumet har allerede skapt topp 10-hits med «My Future» og «Derfor er jeg», men kunne Eilish få nok en hit med «Everybody Dies»? Finn ut hva sangen handler om nedenfor.

Billie Eilishs «Everybody Dies» handler om å bearbeide sorg

Da COVID-19-pandemien herjet verden i 2020, hadde mange mennesker tid til å reflektere over liv og død, inkludert Billie Eilish, som synger om frykten for døden på «Everybody Dies.»

«Alle dør, overrasker, overrasker / Vi forteller hverandre løgner, noen ganger prøver vi,» synger Eilish i begynnelsen av sangen og beskriver dødens uunngåelighet (via Genius). Deretter tenker hun på om det ville være bra om det å holde seg i live hvis alle andre er døde, og synger «Hvis alle går / du fortsatt ville være alene.» Senere i sangen sier Eilish at det å leve i frykt noen ganger kan være for mye for henne. «Jeg vil ikke gråte, noen dager gjør jeg / Men ikke om deg,» synger hun, før hun legger til, «Det er bare mye å tenke på / Verden jeg er vant til / Den jeg ikke kan få tilbake , i det siste ikke på en stund. » Det kan være en referanse til pandemien og usikkerheten den brakte til verden.

I det siste verset bemerker Eilish at alle frykter døden, og det er greit å føle seg trist over det. «Du burde vite / At selv når det er på tide, vil du kanskje ikke gå / Men det er greit å gråte og det er greit å brette / Men du er ikke alene / Du er ikke ukjent,» glir stemmen hennes over lett gitarstrumming. «Alle dør» kan virke for mørkt til å ha blitt skrevet av Eilish, men det ble skrevet basert på personlig erfaring.

Billie Eilish vet hvordan det er å oppleve døden

Dødsmotivet har vært til stede gjennom Billie Eilishs sanger de siste årene, og fungerer som en påminnelse for henne om å ta vare på seg selv etter å ha sett venninnen sin overdose som tenåring. Eilish avslørte under et intervju med Vanity Fair i januar at da hun var 15, tok en venn av henne en overdose og gikk på rehab, mens «andre i nærheten av henne har dødd», rapporterte magasinet. Disse smertefulle opplevelsene har fått Eilish til å fokusere på hennes edruelighet og hvem hun omgås.

«Da jeg vokste opp og jeg var rundt vennegjengen min da, og de ville alle drikke og røyke og gjøre narkotika og hva som helst,» forklarte Eilish til Vanity Fair om hvordan hun klarte å holde seg ren. «Jeg tror på grunn av måten min personlighet er-jeg er en veldig viljesterk person, og jeg tror at jeg var veldig alfa på den tiden-jeg innser at jeg kan ha følt en følelse av overlegenhet.» Hun spøkte også med at hun ikke er en stor fest og «kan egentlig ikke gå … hvor som helst» uten å bli gjenkjent.

Likevel vil Eilish at folk skal vite at hun også frykter døden på «Everybody Dies», og avslører for Spotify (via Genius): «Det gjør meg glad og trist samtidig som alt tar slutt.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her