Billie Eilish ønsker å sementere sin status som popens største stjerne med sitt nye album, « Happier Than Ever. » Eilish ga ut sitt andre studioalbum 30. juli etter noen få vellykkede år. Debutalbumet hennes, « When We Fall In Sleep, Where Do We Go? » feide Grammys i 2020, vant beste nye artist, Årets sang, Årets plate og Årets album (per NPR). Seierne var massive, men også sjokkerende for den da 18-åringen, som ikke kunne tro at Grammy-komiteen stemte på henne.

« Jeg trodde aldri at dette ville skje i hele mitt liv, » sa Eilish i sin aksepttale for Årets sangpris. « Jeg vokste opp med å se dem [the Grammys]. … Jeg er så beæret og takknemlig for å være her, blant dere alle [fellow artists]. Jeg elsker deg innerst inne, jeg vokste opp med å se dere alle. « 

Med all den kritiske og kommersielle suksessen Eilish opplevde med sitt siste album, håper hun at « Happier Than Ever » kan ta karrieren til nye høyder. Det 16-sporers albumet har allerede skapt topp 10-hits med « My Future » og « Derfor er jeg », men kunne Eilish få nok en hit med « Everybody Dies »? Finn ut hva sangen handler om nedenfor.

Billie Eilishs ‘Everybody Dies’ handler om å bearbeide sorg

Da COVID-19-pandemien herjet verden i 2020, hadde mange mennesker tid til å reflektere over liv og død, inkludert Billie Eilish, som synger om frykten for døden på « Everybody Dies. »

« Alle dør, overrasker, overrasker / Vi forteller hverandre løgner, noen ganger prøver vi, » synger Eilish i begynnelsen av sangen og beskriver dødens uunngåelighet (via Genius). Deretter tenker hun på om det ville være bra om det å holde seg i live hvis alle andre er døde, og synger « Hvis alle går / du fortsatt ville være alene. » Senere i sangen sier Eilish at det å leve i frykt noen ganger kan være for mye for henne. « Jeg vil ikke gråte, noen dager gjør jeg / Men ikke om deg, » synger hun, før hun legger til, « Det er bare mye å tenke på / Verden jeg er vant til / Den jeg ikke kan få tilbake , i det siste ikke på en stund.  » Det kan være en referanse til pandemien og usikkerheten den brakte til verden.

I det siste verset bemerker Eilish at alle frykter døden, og det er greit å føle seg trist over det. « Du burde vite / At selv når det er på tide, vil du kanskje ikke gå / Men det er greit å gråte og det er greit å brette / Men du er ikke alene / Du er ikke ukjent, » glir stemmen hennes over lett gitarstrumming. « Alle dør » kan virke for mørkt til å ha blitt skrevet av Eilish, men det ble skrevet basert på personlig erfaring.

Billie Eilish vet hvordan det er å oppleve døden

Dødsmotivet har vært til stede gjennom Billie Eilishs sanger de siste årene, og fungerer som en påminnelse for henne om å ta vare på seg selv etter å ha sett venninnen sin overdose som tenåring. Eilish avslørte under et intervju med Vanity Fair i januar at da hun var 15, tok en venn av henne en overdose og gikk på rehab, mens « andre i nærheten av henne har dødd », rapporterte magasinet. Disse smertefulle opplevelsene har fått Eilish til å fokusere på hennes edruelighet og hvem hun omgås.

« Da jeg vokste opp og jeg var rundt vennegjengen min da, og de ville alle drikke og røyke og gjøre narkotika og hva som helst, » forklarte Eilish til Vanity Fair om hvordan hun klarte å holde seg ren. « Jeg tror på grunn av måten min personlighet er-jeg er en veldig viljesterk person, og jeg tror at jeg var veldig alfa på den tiden-jeg innser at jeg kan ha følt en følelse av overlegenhet. » Hun spøkte også med at hun ikke er en stor fest og « kan egentlig ikke gå … hvor som helst » uten å bli gjenkjent.

Likevel vil Eilish at folk skal vite at hun også frykter døden på « Everybody Dies », og avslører for Spotify (via Genius): « Det gjør meg glad og trist samtidig som alt tar slutt. »

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her