Salma Hayek åpner for sin nye rolle som Ajak i Marvels « Eternals » og hvordan den banebrytende rollen kom som et sjokk. « Jeg er så spent på å bli med i Marvel-familien som Ajak, moren til alle Eternals. Det pleide å være far til alle Eternals, men jenter … dette er VÅR tid !!!! » skrev Hayek tilbake i juli 2019 da hun kunngjorde at hun ville ta over den mannlige karakteren.

Nesten to år senere innrømmer skuespilleren overfor Variety at « det aldri krysset [her] tenk å være med i en Marvel-film. « Hayek, som var 54 da intervjuet i mai 2021 trodde at tiden hennes hadde gått til å bli kastet inn i en Marvel-film. » Jeg antar at jeg trodde den båten hadde seilt, og det var et absolutt sjokk, « sa skuespilleren. » Det er litt vanskelig å være en actionhelt hvis du er meksikansk. Det er veldig vanskelig å være en actionhelt hvis du er meksikaner og kvinne. Men for å være en actionhelt, være meksikansk, kvinne og på min alder, føltes det som om de pekte meg. « 

Hayek åpnet videre for Variety om veisperringene hun møtte for å bli kastet gjennom hele karrieren – ikke bare i actionfilmer, men også i komedier.

Salma Hayek hevder at hun ble nektet roller fordi hun var meksikansk

Det er vanskelig å tro at en Oscar-nominert skuespiller som Salma Hayek ville ha vanskelig for å lande en hovedrolle i en hvilken som helst film, men for « Frida Kahlo » -stjernen virket det noen roller som et langt skudd.

« Jeg husker det var to store komedier jeg prøvde på for ledelsen. Etterpå sa regissørene meg at jeg var den beste auditionen, og at jeg var bedre enn hvem de kastet, og at de angret på det, » innrømmet Hayek i et intervju med Variety. « Men på det tidspunktet visste de at studioene ikke hadde gått for en meksikansk som leder. »

Hayek fortsatte og delte sin « tilfredshet » med at regissørene innrømmet den virkelige grunnen til at de ikke ville gi henne ledelsen. « Jeg var allerede en veldig stor stjerne i mitt land. Jeg førte det latino-markedet inn i teatrene. Jeg vet at noen av studioene visste det. Men de ønsket ikke å akseptere verdien av det latino-markedet på den tiden, » avslørte Hayek.

Hun reflekterte også over hvordan ting til slutt pannet ut. « Selv da jeg gjorde » Frida « , var det en kunsthusfilm som hadde et vellykket billettkontor. Men de ignorerte det. Jeg fikk fremdeles ikke føringen, » sa Hayek. « Ja, jeg trodde jeg skulle [to] være en actionstjerne. Slik startet jeg. Men på et tidspunkt i en viss alder var jeg sikker på at det aldri kom til å skje fordi det ikke skjedde da det var fornuftig. Nå som det ikke gir mening, skjer alt. « 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her