Miss Congeniality er en av de mest ikoniske komediene på begynnelsen av 00-tallet. Den talentfulle rollebesetningen inkluderer Sandra Bullock som en FBI-agent med tomboy, Michael Caine som en veterankonkurranse, og Candice Bergen som en skremmende tidligere skjønnhetsdronning.

Men noen av filmens beste linjer gikk til Heather Burns, som vant hjerter som den naive Miss Rhode Island. Hennes karakter Cheryl gjorde et varig inntrykk, og Burns fortsatte med å vises i oppfølgeren, Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous.

Født i Chicago begynte skuespillerens vei inn i romantiske komedier først da hun snublet inn i et gigantisk smash hit rett ut av college. I Nora Ephron’s Du har fått post, Burns spilte Christina Plutzker, en ansatt i bokhandelen eid av Meg Ryans karakter.

«Jeg gikk nettopp på generalsamtale,» sa Burns senere Raffineri 29. «Jeg begynte akkurat, og så ble jeg ringt tilbake for å møte Nora. Jeg har aldri hatt en slik audition. Hun dro opp en stol rett foran ansiktet mitt og leste med meg, om kanskje en fot og en halvparten borte fra meg. Og det var det! Jeg fikk delen, og det var den første filmen jeg hadde gjort på skolen. «

Burns avslørte også at hun og hennes medskuespillere, inkludert Meg Ryan, virkelig jobbet i en bokhandel i en uke. «Vi øvde, vi improviserte,» husket hun og forklarte at Ephron «virkelig jobbet med å fremme en følelse av at vi hadde forhold før vi gikk inn.»

Heather Burns blir fremdeles anerkjent for denne ikoniske linjen fra Miss Congeniality

I 2000 jobbet Heather Burns med Sandra Bullock på Miss Congeniality. I tillegg til å bringe sin skarpe komiske timing til rollen, lærte Burns faktisk hvordan man snurrer batons, pr BuzzFeed, selv om en stunt-dobbel tok over når de ble tent.

Hun fikk også en ikonisk linje: når hun ble spurt om hennes «perfekte date», svarer karakteren Cheryl: «Jeg må si 25. april fordi den ikke er for varm, ikke for kald – alt du trenger er en lett jakke.» Og Burns har fortsatt ikke blitt lei av vitsen.

«Det er som en annen bursdag,» sa skuespilleren Morgenshowet. «Jeg får gratis kaffe, folk ringer til meg, jeg går rundt i byen, og folk vil si:» Happy 25. april, «delte hun. «Det er en veldig fin dag for meg.»

Etter filmens suksess fortsatte Burns å ha roller i filmer som To ukers varsel, fortryllet, og Manchester by the Sea. Og i 2012 giftet hun seg med skuespilleren Ajay Naidu, mest kjent for komedien Kontorplass, i følge Mennesker. Paret har nå et barn sammen.

I 2020 fikk hun ros for sin opptreden sammen med Gwyneth Paltrow i Netflix-serien Politikeren. Gribb erklærte at Burns «stjeler episoden» med sin «guddommelige» tegneserie, og la til at karakteren hennes demonstrerer «kraften til en ekspert linjelesning.» «Delen er så morsom,» sa Burns Morgenshowetog la til at hun «hadde det kjempegøy.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her