Whitney Houston gjorde sangen « I Will Always Love You » utrolig kjent, men vi bør takke Dolly Parton for den fengende melodien. Enten du først hørte Houston belte balladen i « The Bodyguard », eller om du hørte den på radio, er en ting sikkert – du husker Houstons utrolige vokalområde, som er nok til å sende frysninger nedover ryggraden.

Tro det eller ei, Kevin Costner er mannen vi kan takke for at Houston signerte den nå ikoniske sangen fordi han insisterte på at hun skulle spille den inn for filmen « The Bodyguard », sa han til CMT i 2008. Først var Houston og Clive Davis ikke det for søt på ideen, men Costner gjorde litt overbevisende. « Jeg sa, » Dette er en veldig viktig sang i denne filmen.  » Jeg brydde meg ikke om det noen gang var på radio. Jeg brydde meg ikke, « avslørte Costner. « Jeg sa: » Vi skal også gjøre dette a cappella i begynnelsen. Jeg trenger det for å være en cappella fordi det viser et mål på hvor mye hun graver denne fyren – at hun synger uten musikk. « 

Som det viser seg, visste Costner hva han gjorde, og sporet ble snart en Grammy-vinner og en av de mest kjente sangene som noen gang er spilt inn. Når det gjelder Parton? Hun var takknemlig for at Costner presset Houston til å synge den. Skuespilleren sier at siden den gang har Parton gitt ham en « stor, feit takk. » (Vi takker også deg, Mr. Costner.) Selvfølgelig er Partons takknemlighet sannsynligvis delvis knyttet til de store, fete royalty -sjekkene hun har mottatt i kjølvannet av sangens suksess.

Her er hvordan Dolly Parton virkelig brukte royalty -sjekken

Dolly Parton tjente mye penger på sporet « I Will Always Love You », og det kommer ikke som en overraskelse. Ifølge New York Post har sangeren samlet inn mer enn 10 millioner dollar i royalties fra smash, og sjekkene fortsetter å komme. Under en episode av « Watch What Happens Live » med Andy Cohen (per Yahoo! Entertainment), åpnet countrysangeren om hvordan hun brukte pengene sine på sangen, og vi kommer ikke til å lyve – det får oss til å elske henne enda mer .

« Jeg kjøpte mitt store kontorkompleks nede i Nashville, så jeg tenkte: » Vel, dette er et fantastisk sted å være, « sa hun til Cohen. « Jeg kjøpte en eiendom nede i det svarte området i byen, og det var stort sett bare svarte familier og mennesker som bodde der, » la hun til. « Og det var utenfor allfarvei fra 16th Avenue, og jeg tenkte: » Vel, jeg skal kjøpe dette stedet, hele stripesenteret.  » Og tenkte: ‘Dette er det perfekte stedet for meg å være’, med tanke på at det var Whitney. « 

I tillegg delte Parton også at hun syntes det var flott at hun ville få være der nede med « folket sitt, som også er mitt folk. Og så elsker jeg det faktum at jeg brukte pengene på et kompleks. Og Jeg tror, ​​’Dette er huset som Whitney bygde.’ « Vi kunne ikke like denne historien mer. For en inspirasjon!

Hva betyr egentlig ‘I Will Always Love You’?

Det er en betydelig mening bak « I Will Always Love You », men det er ikke akkurat det du skulle tro. Dolly Parton fortalte CMT at hun skrev sangen om et brudd (en profesjonell) og ikke en romantisk da hun var på Porter Wagoners syndikerte show. « Jeg prøvde å slippe unna alene fordi jeg hadde lovet å bli med Porters show i fem år. Jeg hadde vært der i syv, » avslørte hun. « Og vi kjempet mye. Vi var veldig like. Vi var begge sta. Vi trodde begge at vi visste hva som var best for oss, » sa Parton og sa at Wagoner ikke lyttet til begrunnelsen hennes.

Parton trodde at Wagoner ville være for sta til å lytte til ordene hennes om å forlate, så i stedet gjorde hun det hun gjør best – hun skrev en sang om det. « Det er å si, » Bare fordi jeg kommer til å si, betyr ikke det at jeg ikke vil elske deg. Jeg setter pris på deg og jeg håper du gjør det bra, og jeg setter pris på alt du har gjort, men jeg er borte herfra, «  » forklarte hun sangen.

Parton tok det med seg i Wagoner for å lytte kort tid etter at hun skrev det, og det hadde samme effekt på ham som det har på mange – det brakte ham totears. « Så jeg sang den. Og han gråt. Han sa: » Det er den vakreste sangen jeg noen gang har hørt, « forklarte Parton. « ‘Og du kan gå, forutsatt at jeg får produsere den platen.’ Og det gjorde han, og resten er historie. « 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her