Den britiske skuespilleren Daniel Kaluuya fanget publikum med sin hovedrolle i Jordan Peele’s 2017-thriller Kom deg ut. Men til tross for hvor bra han opptrådte i filmen, ble Kaluuya fortsatt svakt av andre svarte skuespillere for å fortelle historien om rasisme i Amerika, et land han ikke er hjemmehørende i. «Jeg pleier å lure på hva den filmen ville ha vært med en amerikansk bror som virkelig føler det,» sa Samuel L. Jackson under en opptreden på Hot 97 i mars 2017.

Kaluuya svarte på Jackson ved å forklare at han ble utpekt som «annet» innen forskjellige kulturer rundt om i verden. «Når jeg er i nærheten svarte mennesker Jeg får meg til å føle meg «annen» fordi jeg er mørkhudet, «sa han GQ. «Jeg har måttet kjempe med det, mens folk går, «Du er for svart.» Så kommer jeg til Amerika og de sier: «Du er ikke svart nok.» Jeg drar til Uganda, jeg kan ikke snakke språket. I India er jeg svart. I det svarte samfunnet er jeg mørkhudet. I Amerika er jeg britisk. Bro! »

Han fortsatte med å si sin harme for tilsynelatende å «bevise at jeg er svart. Jeg vet ikke hva det er. Jeg behandler det fremdeles.» Men Kaluuya bar vekten på skuldrene og utvidet perspektivet etter å ha landet en annen fremtredende rolle i en film som fremhevet en del av den arrede historien mellom svarte amerikanere og politiet. «Jeg ønsker å bidra til å skape rom for at afroamerikanere kan bli hørt og følt,» sa han NPR i februar 2021.

Å spille Fred Hampton hjalp Daniel Kaluuya til «å vokse som en mann»

Det var Daniel Kaluuyas hovedrolle i Judas og den svarte Messias som endret perspektivet på seg selv. «Det føltes tungt. Det var mye, det er mye vekt å bære,» sa han USA i dag i februar 2021 for å spille den myrdede Black Panther Party-aktivisten Fred Hampton. «Det endret perspektivet på meg. Hvordan jeg navigerer og kraften i tingene som kommer ut av munnen min offentlig og privat.» Mange seere var imponert over den britiske skuespillerens skildring av Hampton og hans evne til å etterligne Chicago-innfødtes diksjon og manerer. «For å snakke annerledes må jeg tenke annerledes og forstå hvor han kommer fra,» forklarte han. «Det er mange nivåer å okkupere noens rom, åndelig sett.»

Når det gjelder ham igjen å spille en annen amerikansk rolle, forklarte Kaluuya hvordan avdøde Fred Hampton hjalp til med å snakke til den «internasjonale kampen» han forbandt med da han portretterte ham på skjermen. «Jeg tror styreleder Fred spesielt forsto at det var en internasjonal kamp,» sa han videre The Daily Show With Trevor Noah i februar 2021. «Det er som en pandemi hva som har skjedd med svarte mennesker og undertrykkelse av svarte mennesker fra hvit frykt og hvit angst.» Han la til hvor «beæret» han var med å fortelle Hamptons historie. «Å lære om styreleder Fred tillot meg å vokse som mann,» delte han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her