Den britiske sangeren Sam Smith er en av de mest kjente artistene innen popmusikk. De brøt først ut på den britiske musikkscenen da de ble presentert på Disclosure-sangen « Latch » i oktober 2012. Smiths berømmelse vokste internasjonalt i april 2014 med sangers smash-hit « Stay With Me » etterfulgt av midten av 2014-utgivelsen av sin debut. album, I den ensomme timen.

Midt i løslatelsen av I den ensomme timen, Smith fortalte verden at de var homofile i et intervju med Fader. De avslørte også at de aldri hadde opplevd kjærlighet på første hånd til tross for at albumet var fullt av kjærlighetssanger. « Jeg har aldri vært i et forhold før, » sa de til bladet. « I den ensomme timen handler om en fyr som jeg ble forelsket i i fjor, og han elsket meg ikke tilbake. … Jeg var på et veldig mørkt sted. « 

I 2019 kunngjorde Smith at de ville begynne å bruke de ikke-kjønnede, ikke-binære pronomenene de / dem. « etter en levetid på å ha vært i krig med kjønnet mitt, har jeg bestemt meg for å omfavne meg selv for den jeg er, innvendig og utvendig. Jeg er så spent og privilegert å være omgitt av mennesker som støtter meg i denne beslutningen, men jeg har vært veldig nervøs for å kunngjøre dette fordi jeg bryr meg for mye om hva folk synes, « de skrev i en Twitter-tråd.

Det kan være vanskelig for alle å være i rampelyset, og Sam Smith avslørte at berømmelse ikke var det han forventet å være.

Berømmelse freaked Sam Smith ut

Sam Smith og berømmelse har tilsynelatende vært i strid fra starten. Etter å ha gitt ut sitt andre album, Spenningen av det hele, i 2017, avslørte Smith i et intervju med Associated Press at deres største kamp var å finne balansen mellom « kjendis » Sam Smith og « vanlig fyr » Sam Smith. Da albumet kom ut, hadde Smith en « freak out ».

De forklarte: « Jeg blir veldig opprørt fordi det bokstavelig talt var over natten. Så snart albumet kom ut, kjente alle meg igjen, og det skremmer meg. » Hvordan takler de disse følelsene? « Når berømmelsestingene blir gale igjen, husker jeg bare meg selv hva jeg er. Jeg er sanger. Jeg er låtskriver. Jeg er her for å lage musikk. Jeg vil ikke gi sladder, vet du, » Smith sa.

I et intervju med oktober 2020 med Mote bladet, avslørte de: « Det å bli berømt er en av de viktigste traumene i mitt liv så langt. Jeg har opplevd det som et sjokk for systemet. » De utvidet opplevelsen og forklarte: « I en alder av 20 år ble jeg satt i denne maskinen som snudde livet mitt på hodet i løpet av åtte eller ni måneder. Alt jeg visste forandret seg. Alle behandlet meg annerledes. »

Om deres nye virkelighet, sa Smith, « det er denne rare blandingen av skyld, stolthet, tristhet, lykke, frihet, inneslutning. Alle disse tingene du føler samtidig som du bare må trene og ri på bølgen. » Fortsett å lese for å finne ut hvordan Sam Smiths forhold til berømmelse har utviklet seg.

Sam Smith kom til rette med berømmelsen

Etter å ha kjempet mot sin egen berømmelse i årevis, virker det som om Sam Smith kan komme til enighet med kjendisen sin. Under en episode av First We Feast’s « Hot Ones » i oktober 2020, mens de kjempet mot det som ser ut til å være noen veldig, veldig krydret vinger, husket Smith barndommens tanker om berømmelse og hvordan deres oppfatning har endret seg siden de ble kjent.

Mens de vokste opp, avslørte sangeren « Dancing with a Stranger » at de tenkte på kjente mennesker som perfekte og å ha perfekte liv. I følge Smith var perfeksjon « et mål [he] måtte komme til, der alt skulle være i orden og du ikke skulle føle smerte lenger. « Etter hvert som Smith har utviklet seg som et individ, har de lært å ikke bare akseptere lykke, men også å akseptere det faktum at » lykke er en følelse som også er flytende og flyktig. « De har lært at du kan føle smerte og fremdeles være lykkelig. For Smith sa de at det virkelig handler om å være » å akseptere alle følelser. Og det er det [he finds] spennende. »

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her