Han er kjent som en av de største rapperne gjennom tidene. Men, til tross for sin overveldende vellykkede karriere, falt Eminem – som mange artister før ham – i stoffet av narkotikamisbruk.

I 2013 diskuterte MTV hvordan rapperen, født Marshall Mathers, utforsket dybden av sin avhengighet i filmen « How To Make Money Selling Drugs. » « Da jeg tok min første Vicodin, var det som denne følelsen av » Ahh.  » Som om alt ikke bare var mykt, men [I] følte ingen smerter, « sa han i filmen, ifølge uttaket. » Jeg vet ikke på hvilket tidspunkt det begynte å bli et problem. Jeg husker bare at jeg likte det mer og mer. Folk prøvde å fortelle meg at jeg hadde et problem. Jeg vil si ‘Få den forbannede personen ut herfra. Jeg kan ikke tro at de sa det til meg. Jeg er ikke der ute og skyter heroin. Jeg er ikke en konge der ute og legger cola opp i nesen. Jeg røyker ikke sprekk. « 

Til syvende og sist ble Eminem ren og edru, og han redegjorde for denne nøkternheten i albumet « Recovery ». Les videre for å finne ut hvordan Eminem oppnådde og opprettholdt sin nøkternhet.

Eminem vendte seg til å løpe for å håndtere sin avhengighet

I 2007 var Eminem på høyden av sin berømmelse. Men han var også på høyden av sin narkotikaavhengighet, som det var da han overdoserte – og ifølge Billboard tippet han vektene på 230 lbs da han var i full av avhengighet. Årsaken bak denne vektøkningen var todelt.

« Belegget på Vicodin og Valium jeg hadde tatt i mange år etterlater et hull i magen, så for å unngå magesmerter spiste jeg hele tiden – og spiste dårlig, » sa han til Men’s Journal i 2015. Så, for å kaste kiloene, begynte han å løpe – og som det viste seg, hadde han byttet ut en avhengighet med en annen. « Jeg fikk hjernen til en narkoman, og når det gjaldt løping, tror jeg at jeg ble litt revet med, » sa han. « Jeg ble kongehamster. Sytten mil om dagen på en tredemølle. Jeg skulle stå opp om morgenen, og før jeg gikk til studioet, løp jeg åtte og en halv mil på omtrent en time. Da ville jeg kom hjem og løp åtte og et halvt til. « 

Til slutt gikk Eminem ned 90 kg, og per Billboard veier han 140 kg i dag. Men hvordan har han det med sin nøkternhet? Les videre for å finne ut de gode nyhetene.

Eminem feiret nettopp 12 år med nøkternhet

I april 2020 tok Eminem til Instagram for å dele at han hadde feiret 12 års nøkternhet. Han delte et bilde av den nøkternhet « chip » han mottok fra Narcotics Anonymous for å minnes anledningen og bildetekst bildet: « clean dozen, in the books! I’m not fear. » I skrivende stund hadde bildet mer enn 1 million likes på Instagram.

I et intervju med Vibe (via The Hindu) avslørte Eminem at han på et tidspunkt overdoserte metadon. En venn hadde gitt ham stoffet, som brukes til å avvenne heroinmisbrukere av stoffet, og han ville ikke ha tatt det hvis han visste at det var metadon. « [My] legen fortalte (meg at) mengden metadon (jeg hadde tatt) tilsvarte å skyte opp fire poser med heroin, « sa han. » Hadde jeg visst at det var metadon, hadde jeg sannsynligvis ikke tatt det. « 

Uansett er han ren og edru nå, noe som er bra. Gratulerer til Eminem for å feire så mange år med nøkternhet!

Hvis du eller noen du kjenner sliter med avhengighetsproblemer, er hjelp tilgjengelig. Besøk Stoffmisbruk og Mental Health Services Administration nettsted eller kontakt SAMHSAs nasjonale hjelpelinje på 1-800-662-HELP (4357).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her