Jane Fonda og Lily Tomlins tiår lange vennskap er en fantastisk, og morsom, gave til verden, spesielt siden det førte til komediegull som filmen «9 til 5» og Netflixs «Grace and Frankie.» Båndet deres er like sterkt utenfor skjermen, noe de har bevist gjennom årene.

Fonda og Tomlin møttes først backstage på Tomlins en-kvinneshow «Appearing Nitely» i 1977 i Los Angeles, California. «Jeg har vært en fan av henne siden før jeg møtte henne,» avslørte Tomlin til The Washington Post flere tiår senere. «Jeg hadde en» Klute «-frisyre da hun gjorde» Klute. «. Etter det første møtet konspirerte Fonda for å få Tomlin (sammen med countrymusikeren Dolly Parton) til et prosjekt hun hadde planlagt; en film om sekretærer som kidnapper sjefen sin. «Hva kan jeg si, jeg ble slått, og jeg sa:» Jeg vil ikke lage en film om sekretærer, med mindre hun er i den, «sa Fonda til Stephen Colbert i 2017.» 9 til 5 «var en knallhit, og de tre ledningene dannet en livslang forbindelse. «Vi har vært venner siden,» la Tomlin til i intervjuet med The Washington Post. «Vi er venner fordi jeg bare elsker henne. Jeg vet at Jane har ryggen når hun kan.»

Så hva mer bør du vite om Jane Fonda og Lily Tomlins bånd? Vi deler flere detaljer etter hoppet.

Jane Fonda og Lily Tomlin møtte mange milepæler sammen

Jane Fonda og Lily Tomlin snakket også om vennskapet i en TED Talk i 2015, samme år som de begynte å spille med i Netflixs «Grace and Frankie.» «Jeg ser etter noen som har en følelse av moro, som er dristige, som kommer, som har politikk, som til og med har et lite lidenskap for planeten, noen som er anstendig, har en følelse av rettferdighet, og som tror jeg er verdt det, ”sa Tomlin og beskrev hennes tilnærming til vennskap. «Jeg vet ikke en gang hva jeg ville gjort uten mine kvinnelige venner. Jeg mener det er:» Jeg har vennene mine, derfor er jeg det, «la Fonda til.

Paret har stått ved hverandre i sin aktivisme også. I 2019 flyttet Fonda til Washington, DC for å delta i hennes ukentlige «Fire Drill Friday» -protester, med oppmerksomhet rundt miljøspørsmål og ofte arrestert for saken. Tomlin sluttet seg til henne, og ble angivelig arrestert og fengslet for sivil ulydighet, i desember 2019, per USA Today. Under en episode av «Ellen» i 2020 spøkte paret om Tomlins arrestasjon. «Er det ikke bra at vi fortsatt har først?» Spurte Fonda Tomlin. «Vel, på grunn av deg ble jeg arrestert for første gang,» svarte Tomlin, «jeg lærte mye i slammingen.»

Den kommende sesongen 7 av «Grace and Frankie» kan være den siste, per TV-guide, men forholdet mellom disse to skuespillerne ser ikke ut til at det snart tar slutt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her