Matthew Perry ble et popkulturikon takket være hans latterfylte skildring av Chandler Bing Venner, og TV-stjernen har angivelig samlet en nettoverdi på 120 millioner dollar i prosessen. Fra 1994 til 2004 styrte han og hans medstjerner den lille skjermen, men mørke ting skjedde utenfor kameraet. Perrys virkelige historie er tragisk. En fylt med oppturer, men enda flere nedturer, da Perry ble trukket inn i et mørkt sted av berømmelse og avhengighet. «Jeg var en fyr som ønsket å bli kjent,» sa han til New York Times i 2002. ”Det kom damp ut av ørene mine, jeg ønsket å bli kjent så sterkt,» fortsatte han. “Jeg trodde ikke hva konsekvensene ville være.”

Perry sa at da han traff den stort, «var det liksom Disneyland for en stund,» men så tok ting en sving. «For meg varte det i åtte måneder. Denne følelsen av» jeg har klart det, jeg er begeistret, det er ikke noe problem i verden, «delte han. «Og så innser du at det ikke oppnår noe, det fyller absolutt ingen hull i livet ditt.» Alkohol og narkotika klarte heller ikke å fylle hullene, men de plasserte Perry i en rekke smertefulle og beklagelige situasjoner, som når, som Solen rapporterte, angivelig «limte han hendene til bena» eller brøt seg helt naken i bassenget til en nabo. Her er et innblikk i Matthew Perrys tiår lange kamp med avhengighet.

Friends-tiden er en uskarphet for Matthew Perry

Matthew Perry holdt seg til sine karriereforpliktelser og dukket opp i hver eneste episode av Venner, men han slet bak kulissene. Selv om han insisterer på at han «aldri var høy på jobben,» han gjorde innrømme å Mennesker i 2013 (via E!) at han ofte ble «smertelig hengt over» på settet. «Så ble det til slutt så ille at jeg ikke kunne skjule det, og alle visste det,» avslørte han.

Som Perry fortalte Mennesker, «Fra et utenforstående perspektiv, ser det ut til at jeg hadde alt.» På grunn av hans kamp med alkoholisme var det imidlertid «en veldig ensom tid» for stjernen. «Det pågikk før Venner, men det er en progressiv sykdom, «sa han.» Jeg hadde et stort problem med piller og alkohol, og jeg kunne ikke stoppe. «

Perry ble med Venner da han var 24, og i de ti årene han var på showet, kom han inn på rehabilitering to ganger: Først i 1997 for å kjempe mot avhengigheten av alkohol og reseptbelagte medisiner (som begynte da en lege foreskrev opioider etter en jetskiulykke i 1997), deretter igjen i 2001 «for å håndtere Vicodin, metadon, amfetamin og alkoholavhengighet,» ifølge Solen. Ting var så alvorlige at, som han fortalte BBC Radio 2 (via Business Insider), kan han ikke velge en favoritt Venner episode fordi han «var ganske ute av det» for en stor del av filmen. «Jeg husker ikke tre år av det,» tilsto han.

Matthew Perry var «ute av kontroll og veldig usunn»

Etter hans rehabiliteringstid i 2001 satte Matthew Perry seg ned for et oppriktig 2002-intervju med Mennesker der han avslørte at avhengigheten hans hadde kommet til et punkt der han tok ««sinnssykt antall piller» – mellom 20 og 30 daglig» og inntok «sannsynligvis en liter vodka om dagen.» Mens han husket jetskiulykken fra 97 som satte Vicodin i hendene hans for første gang, innrømmet han: «Fra begynnelsen likte jeg hvordan det fikk meg til å føle, og jeg ønsket å få mer.» Han begynte å kaste vekt – «Jeg kom tilbake til min opprinnelige fødselsvekt,» sa han – og i 2000 var han ofte «søvnig og skjelven på jobben.»

Men mens han innrømmer at han «var ute av kontroll og veldig usunn», er Perry bestemt på at han aldri vil misbruke stoffer mens han er på døgnet. Som han fortalte New York Times i 2002, ”hadde jeg denne merkelige regelen om at jeg aldri ville drikke på et sett. Men jeg gikk på jobb i ekstreme tilfeller av bakrus. «Han fortsatte med å merke seg at det var» fryktelig å føle det slik og måtte jobbe og være morsom på toppen av det. «Som han beskrev det, ville han føle seg» avgiftende på Venner lydbilde under gjennomkjøringer, svetting og risting. «

Frykten for å dø presset Matthew Perry mot nøkternhet

28 år gammel gikk Matthew Perry inn for rehabilitering for første gang. Som han forklarte Mennesker, gjorde han en 28-dagers periode i Minnesota’s Hazelden rehabiliteringssenter og «var i stand til å holde seg edru i en kort periode, men jeg fikk det ikke helt», og i 2000 kom han tilbake. Til tross for sine kjære bønner, var han «ikke klar til å høre det» og nektet å søke hjelp før 2001. «Du kan ikke fortelle noen å bli edru. Det må komme fra deg,» forklarte han. Eksempel: Da han tilbrakte to uker på sykehus i 2000 for å behandle pankreatitt, som kan være forårsaket av alkoholmisbruk, «var det fortsatt ikke nok til å få meg til å slutte å drikke.»

Perrys «øyeblikk av klarhet» kom 23. februar 2001 mens han skjøt Serverer Sara i Dallas. «Jeg var i frykt for å miste livet mitt,» husket han Mennesker. Som han fortalte New York Times«Jeg ble ikke edru fordi jeg hadde lyst. Jeg ble edru fordi jeg var bekymret for at jeg skulle dø neste dag.» Mens jeg forteller om «dette veldig nydelige åndelige øyeblikket» til De New York Times, sa han, «Alt er klart i ett sekund. Jeg skjønner at jeg må redde meg selv.» Så han ringte foreldrene sine, fløy umiddelbart tilbake til LA og tilbrakte de neste to og en halv måneden på et rehabiliteringssenter. «Det var skummelt. Jeg ville ikke dø,» delte han med Mennesker. «Men jeg er takknemlig for hvor ille det ble. Det gjorde meg bare mer bestemt på å prøve å bli bedre.»

Ba Matthew Perry folk om å kjøpe narkotika på hans vegne?

Matthew Perry hevder at han har vært edru siden 2001, men i 2017 hevdet voksen filmstjerne Maddy O’Reilly til Daglig post at Perry, som hun sier hun hadde en fling med, sms for å be henne ut på middag, deretter presset av datoen og i stedet spurte om hun kunne «kjøpe noen piller» til ham, nemlig Vicodin, Roxicodone og OxyContin. O’Reilly sa at hun spurte hvor mye han skulle betale, og han svarte: «Det kommer an på hvilken som er tilgjengelig. Men … mye.» Hun hevdet overfor magien: «Jeg så virkelig skuffet ut, det gikk fra oss å lage middagsplaner til Matthew og ba meg om 40 til 50 piller.»

I desember 2020 delte Perrys eks Kayti Edwards en lignende historie med Solen. Hun hevdet at rundt 2011, da hun var fem måneder gravid, begynte hun å møte forhandlere på Perrys vegne, slik at paparazzi ikke skulle få øye på ham. Hun hevdet at Perry ville «sette den opp og si:» Ok, gå til denne adressen og møte denne personen, de kommer ut og gir deg en pose. «» Edwards hevdet at det ville være «et smorgasbord» med narkotika, alt fra kokain til heroin, inne i posen.

Påstand om at deres «forhold ble giftig», sa hun at Perry ville «skylde» henne, men også betale sjenerøst. «Jeg måtte bare kjøre, hente den, bringe den til ham […] noen ganger tre ganger om dagen, noen ganger tjente jeg som $ 3000, $ 4000 om dagen, «påståtte hun og la til at han noen ganger ville ta» 80 Vicodin om dagen. «Så vidt vi kan fortelle, har Perry ikke tatt opp offentlig påstandene.

Matthew Perry bruker sin kamp for å hjelpe andre

Matthew Perry gir tilbake. Etter å ha overvunnet sine egne demoner, bestemte skuespilleren seg for å bruke sine erfaringer til å hjelpe andre. «Den interessante grunnen til at jeg kan være så nyttig for folk nå, er at jeg skrudde meg så ofte,» sa han Mennesker i 2013. «Det er hyggelig for folk å se at noen som en gang slet i livet ikke sliter lenger.» Han fortalte også The Hollywood Reporter at «det faktum at jeg [am] på TV får folk til å lytte litt mer, så jeg utnytter det innimellom. «

Men han ga ikke bare råd, han tok handling og gjorde Malibu-stranden hjemme til et nøkternt livsstilanlegg for menn som heter Perry House. I samarbeid med avhengighetsspesialist Earl Hightower begynte han å hjelpe gjenopprettede rusavhengige å komme seg på beina. I 2015, The Hollywood Reporter fant at han måtte flytte anlegget ut av Malibu fordi det «var for dyrt å drive og virksomheten ikke virket,» men han var fast bestemt på å ikke stenge. «Jeg holder virksomheten i gang fordi jeg liker det. Det er en god måte å hjelpe alkoholikere på,» sa han. Pluss at han ser det som et privilegium. «Jeg har hatt mange oppturer og nedturer i livet mitt og mange fantastiske anerkjennelser, men det beste med meg er at hvis en alkoholiker kommer til meg og sier:» Vil du hjelpe meg med å slutte å drikke? » Jeg vil si, «Ja. Jeg vet hvordan jeg gjør det,» «delte han med The Hollywood Reporter.

Matthew Perry er en lidenskapelig talsmann for narkotikadomstoler

I tillegg til sitt arbeid med Perry House, har Odd Par skuespilleren er også «stolt over å være talsmann for et program som endelig bryter den onde sirkelen av avhengighet, arrestasjon og fengsling.» Med andre ord narkotikadomstoler. I 2013 besøkte Perry Det hvite hus for å avveie president Obamas narkotikapolitiske reformplan. I et blogginnlegg for presidentens nettside skrev han at «narkotikadomstoler er en fantastisk løsning» for å hjelpe «mennesker som lider av rusmiddelforstyrrelser som er fanget i syklusen av arrestasjon og fengsling.» Han bemerket at «behandling, ikke en fengselscelle» er veien å gå, og legger til: «narkotikadomstoler gir dem et middel for å få den behandlingen de trenger.»

Perry ble også valgt til å være talsmann for National Association of Drug Court Professionals og har samlet inn mer enn 45 millioner dollar for saken, ifølge Lapp. Dessuten vitnet han før kongressen ved mer enn en anledning, inkludert i 2013 da han «sterkt» oppfordret USAs representanthus «til å opprettholde $ 45 millioner for narkotikadomstoler ved justisdepartementet og $ 4 millioner for veteranbehandlingsdomstoler.» Han forklarte hvorfor årsaken har vært så viktig for ham, og sa: «Da jeg fant restitusjon fra misbruk av reseptbelagte legemidler, viet jeg meg til å hjelpe andre. Det er nettopp derfor jeg prioriterer å komme til Washington, DC og møte deg om Rusdomstoler. «

Matthew Perry kaller seg en «prisbelønt alkoholiker»

Siden han først begynte å tale for narkotikadomstoler, har Matthew Perry gjort stor innflytelse. Under vitneforklaringen fra 2013 foran det amerikanske representanthuset delte han bare hvordan forpliktet han har vært, og bemerket at han har «ledet et møte på Capitol med hundrevis av narkotikaprofesjonelle fra hele landet,» «møtt med kongressmedlemmer [about] den utrolige suksessen med programmer i deres tilstand, «og til og med snakket» på en orientering med huskomiteen for avhengighet, behandling og gjenoppretting. «

Det er dette engasjementet som har vunnet ham mange priser. Som i 2013 da han ble hedret av Obama-administrasjonens Office of National Drug Control Policy med Champion of Recovery Award for å «gi en stemme til millioner av amerikanere i utvinning.» Som Perry husket The Hollywood Reporter, det var et «surrealistisk» øyeblikk. «I løpet av mine mørkeste tider kunne jeg aldri [have] forestilte seg å motta en pris i Det hvite hus, ”sa han.

I 2015 ga Phoenix House, en ideell organisasjon som hjelper med rehabilitering av narkotika og alkohol, ham Phoenix Rising Award for sin fortalervirksomhet, samt for sitt arbeid med Perry House. Imidlertid, som han fortalte The Hollywood Reporter, det har aldri handlet om utmerkelsene. Han kalte forestillingen om å bli belønnet «tullete», og la til: «Jeg er en prisvinnende alkoholiker, antar jeg. Jeg burde ikke få en pris; Phoenix House burde få en pris.»

Nøkternhet er ikke lett, men Matthew Perry har ikke gitt opp

Som Matthew Perry fortalte The Hollywood Reporter, «Å bli edru er en veldig vanskelig ting å gjøre,» og det er noe han har jobbet hardt i over to tiår. I 2011 sjekket han tilbake til rehabilitering «som et proaktivt tiltak», forklarte i en uttalelse (via Radar Online) at han «planla å reise bort i en måned for å fokusere på min edruelighet og for å fortsette livet mitt i bedring.» Dessverre ser det ut til at han har truffet en rekke hindringer de siste årene.

I februar 2019, Perry twitret at han «ble sparket ut av terapi i dag», men da tilhengerne begynte å uttale seg – «Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg håper du har det bra og har folk til å støtte deg,» skrev en fan (via Heart Radio) – han forsikret dem, «Easy guys, det var bare en økt. Jeg er tilbake i terapi der jeg hører hjemme.» I følge Radar Online, Perry hadde visstnok støvelen fordi han var mer fokusert på dating-appen Raya i stedet for på økten sin. En kilde hevdet at «han var for opptatt med modeller han sms’et gjennom appen» og «han konsentrerte seg ikke.» Kilden la til at «noen av vennene hans er bekymret for at han erstatter en avhengighet av narkotika og sprut med en avhengighet av jenter.»

Hopp til november 2019 og en kilde delt med I kontakt at Perry visstnok ble oppdaget som skuespiller «veldig rotete, slurvete» i Hollywood, «svingende og svaiende» og så «virkelig ut av det.» Et år senere fortalte en innsider I kontakt at Perry har «vært edru» og «gjør det bedre enn han har gjort på lenge.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her