Å leve med en dødelig sykdom eller kronisk sykdom er vanskelig for noen, men med mindre du er en kjendis, har du vanligvis ikke fordelen av å gjøre den kampen offentlig kjent. Mange kjendiser gjennom årene har kunngjort forholdene sine for publikum for å bevisstgjøre sykdommen og skaffe penger til å bekjempe den. Rapperen Lil Wayne har epilepsi. Tennisstjernen Venus Williams har tålt en lang kamp med den autoimmune sykdommen, Sjögrens syndrom. Reality TV-stjerne Jack Osbourne ble diagnostisert med multippel sklerose.

Sangeren Nick Jonas ble diagnostisert med type 1-diabetes i en alder av 13 år og fortsatte med å skape Beyond Type 1, en ideell organisasjon for å hjelpe de som lever med sykdommen. « Jeg følte meg ganske isolert i utgangspunktet, » sa han i 2018. « En av grunnene til at jeg var så tiltrukket av å være en del av Beyond Type 1, var virkelig å finne måter vi kunne bygge opp samfunnet på og være en støtte for de som kanskje følte slik jeg følte meg da jeg fikk diagnosen, som var veldig alene. « 

Imidlertid er det like mange stjerner som velger å leve med sine forhold privat på sine egne vilkår. Her er noen kjendiser som i hemmelighet behandlet store medisinske problemer.

Selena Gomez hadde en hemmelig nyretransplantasjon

I 2016 kunngjorde sanger og skuespillerinne Selena Gomez at hun ville ta et skritt tilbake fra det offentlige øye for å håndtere problemer knyttet til hennes Lupus-diagnose. « Jeg har oppdaget at angst, panikkanfall og depresjon kan være bivirkninger av Lupus, som kan gi sine egne utfordringer, » sa hun i en uttalelse til CNN. « Jeg vil være proaktiv og fokusere på å opprettholde helse og lykke, og har bestemt at den beste veien videre er å ta litt fri. »

Over et år senere sjokkerte « Same Old Love » -sangeren fans og media ved å legge ut et bilde på Instagram av henne og medskuespillerinnen, Francia Raisa, som holdt hender over sykesengene. « Jeg er veldig klar over at noen av fansen mine hadde lagt merke til at jeg lå lavt en del av sommeren og spurte hvorfor jeg ikke promoterte den nye musikken min, noe jeg var ekstremt stolt av, » skrev Gomez i bildeteksten. « Så jeg fant ut at jeg trengte å få en nyretransplantasjon på grunn av Lupus og var på bedring. »

« Det er ikke ord som beskriver hvordan jeg muligens kan takke den vakre vennen min Francia Raisa. Hun ga meg den ultimate gaven og ofringen ved å donere nyrene til meg. Jeg er utrolig velsignet, » fortsatte Gomez. Finn deg en venn som vil gi deg en nyre.

David Bowie hadde en privat kamp med leverkreft

10. januar 2016, to dager etter hans 69-årsdag og utgivelsen av dette siste albumet, Svart stjerne, gikk rockikonet David Bowie bort etter en nesten to år lang kamp med leverkreft som han ikke offentliggjorde. « David Bowie døde fredelig i dag omgitt av sin familie etter en modig 18 måneders kamp mot kreft, » skrev Bowies sønn, filmregissør Duncan Jones, på Facebook (via Reuters).

Selv noen av legendens nærmeste venner og samarbeidspartnere visste ikke at Bowie var syk. « Davids død kom som en overraskelse, i likhet med alt annet om ham. Jeg føler et stort gap nå, » sa produsent Brian Eno (via Uavhengig). « Jeg mottok en e-post fra ham for syv dager siden. Det var like morsomt som alltid, og så surrealistisk, og gikk gjennom ordspill og hentydninger og alle de vanlige tingene vi gjorde. »

« Space Oddity » -sangeren ble hemmelig kremert uten at noen venner eller familiemedlemmer var til stede etter hans endelige ønsker, fordi han angivelig ønsket å « gå uten oppstyr », ifølge en kilde sitert av Speil. Insideren la til: « I mange henseender trenger du ikke et minnesmerke eller gudstjeneste for å huske David av … du har musikken hans i stedet. Han ville bare forsvinne uten oppstyr, ikke noe stort show, ingen fanfare. Dette ville helt være hans stil. « 

Avril Lavigne var sengeliggende med borreliose før han ble offentlig

Avril Lavignes kamp med Lyme-sykdommen er velkjent. Men under et eksklusivt intervju med Mennesker i 2015 avslørte den kanadiske rockeren at hun var « sengeliggende i fem måneder » mens hun holdt diagnosen hemmelig. Sykdommen, som hun fikk på grunn av et bugbitt, var så ille den gangen at moren flyttet inn for å ta vare på henne.

« Jeg kunne knapt spise … Jeg følte at jeg ikke kunne puste, jeg kunne ikke snakke og ikke kunne bevege meg. Jeg trodde jeg var døende, » sa Lavigne. « Det var absolutt tider jeg ikke kunne dusje en hel uke fordi jeg nesten ikke orket. Det føltes som å ha sugd ut hele livet. » Hun bemerket at siden hun var « MIA », kontaktet en fan henne via Twitter, svarte hun at hun « ikke hadde det bra », og hennes svar ble raskt viral.

Fire år senere reflekterte Lavigne over helseskrekk og avslørte at hun faktisk var sengeliggende i to år. « Når du går gjennom noe sånt, innser du hvor oppfyllende enkle ting er – ting jeg kunne gjøre lenger, som å kunne stå opp om morgenen og gå på kjøkkenet og ta en kopp kaffe, » fortsetter å holde på fortalte hitmaker Mennesker. « Det lærte meg tålmodighet; det lærte meg å være mer til stede. Det var en vakker leksjon. »

Jackie Collins gjemte brystkreftdiagnosen i nesten syv år

19. september 2015 døde bestselgende romanforfatter Jackie Collins fra brystkreft i en alder av 77 år. Under et intervju med Mennesker fem dager før hennes død avslørte Collins offentlig – for første gang – at hun hadde blitt diagnostisert med brystkreft nesten syv år tidligere og ikke fortalte noen andre enn hennes tre døtre.

« Jeg gjorde det på min måte, som Frank Sinatra ville si, » sa Collins i det som ville bli hennes siste intervju. « Jeg har skrevet fem bøker siden diagnosen, jeg har levd livet mitt, jeg har reist over hele verden, jeg har ikke takket nei til bokturer, og ingen har noen gang kjent før jeg føler at jeg skulle komme ut med det. » Hun la til: « Nå vil jeg redde andres liv. »

Så hvorfor fortalte ikke Collins noen? « Fordi jeg ikke ønsket å være på forsiden av Enquirer med ‘to uker å leve.’ Og jeg ønsket ikke folks sympati, « fortalte hun Mennesker. « Jeg tror sympati kan svekke deg. Jeg lever ikke livet mitt på den måten. » Collins bemerket at hun bare fortalte sin berømte søster, skuespillerinnen Joan Collins, måneder før hennes død, fordi hun ikke ønsket å « belaste » henne. « Jeg følte bare at hun ikke trengte det i livet sitt, » sa Sjanser forfatter forklart (via Mennesker). « Hun er veldig positiv og veldig sosial, men jeg er ikke sikker på hvor sterk hun er, så jeg ville ikke belaste henne med det. »

Cobie Smulders holdt eggstokkreft hemmelig i fem år

Skuespillerinnen Cobie Smulders, mest kjent for sin tid på Hvordan jeg møtte din mor og hennes gjentatte rolle som Maria Hill i Marvel Cinematic Universe, avslørte offentlig at hun ble diagnostisert med eggstokkreft fem år tidligere under et intervju med Kvinners helse. Diagnosen kom da hun var bare 25, i løpet av den tredje sesongen av den veldig populære sitcom.

« Jeg hadde svulster på begge eggstokkene, og kreften hadde spredt seg i lymfeknuter og omkringliggende vev, » forklarte Smulders og avslørte at hun trengte flere operasjoner og behandlinger. « Jeg tror ikke jeg noen gang vil føle at jeg er kreftfri. Nå som jeg er fem år ute, prøver jeg å tenke på det som en positiv ting, og hva kan jeg lære av det. Og hvis Jeg kan skape mer bevissthet, jeg skal gjøre det. « 

Under et intervju med USA i dag i 2019 innrømmet Smulders å ha sett henne med kreft som en velsignelse. « Jeg tror at å gå gjennom (kreft) har gjort meg til en bedre person, en bedre mor, absolutt i stand til å utnytte ting når det gjelder å skape karakterer, » sa Smulders. « Men jeg tror den generelle generelle gaven, hvis kreft kan gi deg en gave, er takknemlig for å være her. Og å kunne ha gått gjennom noe sånt, … når andre ting boble opp som prøver, går du, « Vel, det var ikke det. Jeg er ikke på sykehuset lenger. » Så jeg er nå på et takknemlig sted med det. « 

Gene Wilder ‘orket ikke ideen om et mindre smil i verden’

29. august 2016, Willy Wonka og sjokoladefabrikken og Unge Frankenstein stjernen Gene Wilder gikk bort hjemme hos ham i en alder av 83. Familien avslørte at den komiske legenden døde av en sykdom han holdt skjult for offentligheten i tre år. « Årsaken var komplikasjoner fra Alzheimers sykdom som han eksisterte sammen de siste tre årene med. Valget om å holde dette privat var hans valg, i å snakke med oss ​​og ta en beslutning som familie, » heter det i uttalelsen (via Us Weekly).

De Blazing Saddles stjerne hadde holdt seg utenfor offentligheten i mer enn et tiår før han døde, så hans bortgang kom som sjokkerende nyheter. Familiens beslutning om å holde sykdommen privat var imidlertid av kjærlighet til hans millioner av elskende fans. « Beslutningen om å vente til denne gangen med å avsløre tilstanden hans var ikke forfengelighet, » fortsatte uttalelsen, « men mer slik at de utallige små barna som ville smile eller ringte til ham » der er Willy Wonka « , ikke behøver å være deretter utsatt for en voksen som henviser til sykdom eller problemer og forårsaker glede å reise til bekymring, skuffelse eller forvirring. Han orket rett og slett ikke tanken på et mindre smil i verden. « 

Selv om Wilder led av en degenerativ hjernesykdom, uttalte familien hans at den « aldri stjal hans evne til å gjenkjenne de som var nærmest ham » og heller ikke tok hans « sentralt-milde liv som bekreftet kjernepersonligheten. »

Emilia Clarke fikk to hjerneaneurismer mens hun filmet Game of Thrones

I en op-ed publisert i mars 2019 The New Yorker, Emilia Clarke avslørte at hun fikk to hjerneaneurismer i løpet av de to første sesongene av Game of Thrones. For å avlaste stresset som fulgte med hennes nyvunne internasjonale berømmelse, sa Clarke at hun begynte å trene med en trener – og det var da hun visste at det var et problem. « Jeg følte meg umiddelbart som et elastisk bånd klemte hjernen min, » skrev hun. « Jeg prøvde å ignorere smertene og presse gjennom den, men jeg klarte det bare ikke. Jeg sa til treneren min at jeg måtte ta en pause. På en eller annen måte kom jeg nesten opp til garderoben. På et eller annet nivå visste jeg hva skjedde: hjernen min ble skadet. « 

Clarke hadde en vellykket operasjon, men hun våknet og kunne ikke huske sitt eget navn da sykepleieren spurte. « I stedet tumlet tullete ord ut av munnen min, og jeg gikk i blind panikk, » fortsatte hun. « Jeg hadde aldri opplevd slik frykt – en følelse av undergang som nærmet seg. Jeg kunne se livet mitt fremover, og det var ikke verdt å leve. Jeg er skuespiller; jeg må huske linjene mine. Nå kunne jeg ikke huske mitt navn. »

En hjerneskanning i 2013 viste at en mindre aneurisme de fant hadde « doblet seg i størrelse. » Clarke forklarte at « alt håp ble tilbake » etter å ha opplevd dette to ganger, og skrev: « Jeg følte meg som et skall av meg selv. »

Charlie Sheen betalte for å holde hiv-diagnosen hemmelig

I november 2015 avslørte skuespilleren Charlie Sheen at han hadde levd med hiv i fire år. De Platoon star skrev et åpent brev publisert av I dag, hvor han diskuterte diagnosen sin og beskrev den som et « muldyrspark » til sjelen. « Jeg absorberte og prøvde deretter å overbevise meg selv om at jeg satt fast, suspendert eller til og med strandet inne i en slags alternativ virkelighet eller mareritt, var det helt motsatte, » skrev han. « Jeg var våken. Det var sant … virkeligheten. »

Sheen uttalte at han var innlagt på sykehus etter å ha fått en « seismisk og svekkende tre-dagers klyngemigrenelignende hodepine, » og mente at han hadde en hjernesvulst. Men etter en serie tester lærte skuespilleren sin sanne diagnose. « Jeg aksepterer ikke denne tilstanden som en forbannelse eller plage, men snarere som en mulighet og en utfordring, » fortsatte Sheen. « En mulighet til å hjelpe andre. En utfordring for å bedre meg selv. »

Under et eksklusivt intervju med I dag på datoen for hans åpne brev, To og en halv mann stjerne sa at HIV var « en vanskelig tre bokstaver å absorbere, » og la til: « Det er et vendepunkt i ens liv. » Sheen hevdet at han betalte rundt 10 millioner dollar for å holde diagnosen skjult for publikum, men han følte at menneskene hadde forrådt ham. « Jeg stolte på dem og de var dypt inne i min indre sirkel, og jeg trodde de kunne være nyttige. Min tillit vendte seg til forræderiet deres, » la han til og innrømmet at hans beslutning om å komme fram var å stoppe fremtidige « shakedowns ».

Michael J. Fox delte ikke sin Parkinsons diagnose på syv år

I en alder av 29 år ble den elskede skuespilleren Michael J. Fox diagnostisert med ungdommelig Parkinsons sykdom i 1991. The Tilbake til fremtiden star kom ikke frem med diagnosen sin før i 1998. Han trakk seg tilbake fra sin meget vellykkede sitcom, Spin City, i 2000 og lanserte Michael J. Fox Foundation senere samme år for å finansiere Parkinsons forskning.

Fox fortsatte å opptre (og samle inn Emmy-nominasjoner og vinner) mens han slet med tilstanden sin, med løp på Boston Legal, Redd meg, Den gode kone, Begrens din entusiasme, Utpekt Survivor, og Michael J. Fox Show. Imidlertid i et 2020-intervju med Vergen, den Familiebånd alum avslørte at han tok et skritt tilbake fra å opptre i 2018. « Hvis noe endres, bra, eller kanskje jeg kan finne ut hvordan jeg kan gjøre det på en annen måte, » sa Fox.

Etter å ha bodd med Parkinsons i nesten 30 år, diskuterte Fox hvordan han har det i disse dager. « Det er som å gå. Jeg pleide å gå fort, men hvert skritt er nå som et frigging matematisk problem, så jeg tar det sakte, » sa han. « Og med skuespill pleide jeg å løpe mot punchline. Men jeg begynte å være veldig oppmerksom fordi jeg ikke bare kunne skate over noe øyeblikk. »

Chadwick Boseman holdt tykktarmskreftdiagnosen hemmelig til han døde

Kanskje den mest sjokkerende kjendisdøden i 2020 var bortgangen til Svart panter stjerne Chadwick Boseman av tykktarmskreft i en alder av 43. Diagnostisert med stadium 3 tykktarmskreft i 2016, fortsatte Boseman å jobbe ubarmhjertig uten å avsløre tilstanden før han undergikk scenen 4 hjemme hos seg den 28. august 2020. « En ekte fighter , Chadwick holdt ut gjennom alt, og ga deg mange av filmene du har blitt så glad i, « sa familien hans i en uttalelse (via New York Times). « Fra Marshall til Da 5 blod, August Wilsons Ma Raineys svarte bunn og flere til, alle ble filmet under og mellom utallige operasjoner og cellegift. « 

Boseman jobbet med syv spillefilmer mens de kjemper en privat kamp mot kreft – en nesten overmenneskelig bragd. « Mr. Boseman jevnet ut banen mens han kjempet for livet, » hans MCU-medstjerne, Robert Downey Jr., twitret. « Det er heltemot. Jeg kommer til å huske de gode tider, latteren og måten han endret spillet på.

Etter hans død ble det avslørt at Boseman hadde dødd uten testament, og at enken hans, Taylor Simone Ledward, ville bli utnevnt til personlig representant for hans eiendom (via ET). Nyheten om Bosemans ekteskap med Ledward kom også som et sjokk for fansen og media, ettersom den også ble kunngjort etter at han døde.

Edie Falco ble diagnostisert med brystkreft timer før han filmet en scene på The Sopranos

Sopranene stjernen Edie Falco ble diagnostisert med brystkreft i 2003 i løpet av sin tid på det ikoniske HBO-krimdramaet, men holdt tilstanden hemmelig i et år til hun gikk i remisjon. « Jeg ville ikke at noen andre skulle få vite det. Jeg er ikke bra med at mange går, » Hvordan har du det?  » Jeg gikk bare om dagen min. Vi jobbet veldig lange, vanskelige timer; alle var utmattede, « fortalte hun senere Emmy Foundation om sin beslutning.

Men måten Falco fant ut diagnosen hennes og hvordan hun behandlet denne informasjonen, viser skuespillernes seighet. « Jeg fikk diagnosen om morgenen, men jeg måtte være på jobb klokka ett, for å skyte en scene der Tony og Carmela satt ved et bord, » sa Sykepleier Jackie sa stjerne. « Jeg kunne ikke huske linjene mine; det var en virkelig opplevelse utenfor kroppen. Jeg kunne ikke behandle nyhetene jeg nettopp hadde fått, og jeg hadde egentlig ikke fortalt noen andre enn utøvende produsent Ilene Landress, som fremdeles er en god venn. »

I et 2011-intervju med Vergen, Sa Falco at overlevende kreft ikke endret henne slik hun trodde det ville. « Jeg hadde alle disse store tankene, og jeg er flau over å si at de ganske gikk bort, » innrømmet hun. « Du begynner med alle disse store proklamasjonene, og her er det, nesten åtte år senere, og jeg fortsetter å snakke om de samme tingene. »

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her