Shawn Johnson har oppnådd mye i løpet av sitt korte liv. Ikke bare er hun en dekorert olympier med fire olympiske medaljer (inkludert et gull), men hun er en stolt mor og kone. Men selv om livet hennes har hatt mange høyder, har den amerikanske gymnasten også opplevd noen nedturer, siden hun har taklet en spiseforstyrrelse. Hun har vært veldig ærlig om kampene sine tidligere, og nå har hun kastet noe nytt lys om hva som var egentlig på OL i 2008.

Mens hun dukket opp på podcasten «Dinner Party with Jeremy Fall» 15. juli, sa hun: «På en måte var jeg så sunn. Jeg tror jeg var mer moden og hadde en bedre gruppe mennesker rundt meg til å takle alt som jeg gikk gjennom. » Imidlertid bemerket Johnson at amerikansk gymnastikk ikke hadde ernæringsfysiologer og psykologer da hun var ung, førte til et usunt forhold til mat. Atleten sa også at hun overbeviste seg selv om at det å være tynn tilsvarte bedre resultater.

«For meg som barn, med denne tanken på:» Kanskje hvis jeg så tynnere ut, ville disse dommerne kanskje like prestasjonene mine bedre «… Jeg visste ikke hvordan jeg skulle få resultatet på en sunn måte, bortsett fra» Hvis Jeg spiser mindre, jeg går ned i vekt, «husket hun. «… Og på grunn av det utviklet jeg den spiseforstyrrelsen.»

Bla fremover for å lære mer om Johnsons spiseforstyrrelse, inkludert hennes «mørke spiral» og sliter med rusmisbruk.

Shawn Johnson følte at hun ikke hadde kontroll over sin egen hjerne

Under det oppriktige intervjuet forklarte Shawn Johnson at hun slet med sin egenverd og følte at det å være tynn ville få folk til å respektere henne mer – både profesjonelt og på et personlig nivå. «Da jeg begynte å sulte meg selv og bringe prestasjonen min i fare, men likevel vant en gullmedalje, er det sannsynligvis noe av det verste som kunne ha skjedd, fordi det fortalte meg at det var verdt det,» sa hun. «Og så når det gjaldt kjærester, når det gjaldt» Dancing With the Stars «når det gjaldt fotografering, hvis jeg sultet meg selv, ville jeg få respekt for den det var jeg hadde med å gjøre.»

Det ble så ille at Olympian på et tidspunkt mistet kontrollen. «Jeg følte at noen hadde invadert meg, og bokstavelig talt tenkte på meg. Og det var denne aktive innsatsen jeg måtte legge frem hver eneste dag for å slåss den stemmen,» sa hun. «Og når du blir sliten, kan du ikke kjempe lenger, og det er som:» Jeg trenger en binge, jeg trenger en rensing, jeg trenger ikke å spise, jeg trenger å spise så mye, «og jeg ville bare spiral så mye at du mister kontrollen som menneske. «

Shawn Johnson avslørte hva som drev hennes spiseforstyrrelse

Shawn Johnson har tidligere åpnet for sin spiseforstyrrelse og innrømmet at hvis hun ikke kunne opprettholde perfeksjon, ville hun gå til «alle kostnader for å oppnå det.» Dette førte til rusmisbruk etter at hun begynte å ta piller som hun kunne se ut som i OL. Hun sa at hun gikk gjennom en «mørk slags spiral» som også inkluderte kjepphest diett, forklarte hun, fordi hun ikke visste hvordan hun skulle spise og trene som en «normal person.»

Johnson forklarte via YouTube: «I mitt sinn roste alle meg for det jeg gjorde i OL. De roste hvem jeg var som et menneske da jeg var der. Hvis jeg kunne se slik ut, ikke nødvendigvis konkurrere eller gjøre gymnastikk, men hvis jeg kunne være den personen igjen, ville verden si at jeg var nok og jeg ble akseptert, noe som ikke ga mening. » Atleten la til: «Det var ingenting i livet mitt som var sunt.»

Heldigvis klarte hun å finne ut av den mørke spiralen – og nå er hun takknemlig for å ha gått gjennom den. «Etter å ha blitt ren fra medisinene og reseptene og bare besettelsen, ville jeg ikke endre noe for verden,» sa Johnson og la til at hun «elsker» at hun gikk gjennom det, fordi det gjorde henne til en sterkere person.

Hvis du sliter med en spiseforstyrrelse, eller kjenner noen som er, er hjelp tilgjengelig. Besøk National Eating Disorders Association nettsted eller kontakt NEDAs Live Helpline på 1-800-931-2237. Du kan også motta krisestøtte døgnet rundt via tekst (send NEDA til 741-741).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her