Få idrettsutøvere ved OL har trukket publikums oppmerksomhet som Michael Phelps, Usain Bolt, Serena Williams, Jesse Owens og Simone Biles. Men det er mye press som går hånd i hånd med å være GEIT 26. juli henviste Biles til dette med et Instagram-innlegg som viste henne å konkurrere i OLs kvalifiseringsrunde i Tokyo i Tokyo. «Det var ikke en lett dag eller mitt beste, men jeg kom meg gjennom det. Jeg føler virkelig at jeg har verdens tyngde på skuldrene,» skrev verdens mest dyktige gymnast. «Jeg vet at jeg børster den av og får det til å virke som om trykket ikke påvirker meg, men det er noen ganger vanskelig hahaha! OL er ingen spøk!»

Biles innlegg antydet at hun følte seg litt nervøs, eller kanskje bare ikke følte seg best mentalt. Dette viste seg å være sant bare en dag senere da hun ga en ukarakteristisk lav score på hvelvet og senere trakk seg ut av lagfinalen. Selv om talsmann for USAs gymnastikk, Carol Fabrizio, fortalte People at «Simone har trukket seg fra lagets endelige konkurranse på grunn av et medisinsk problem», presiserte stjernegymnasten senere at hun sliter med mentale problemer. Etter å ha fortalt reportere at «du må være der 100%» og innrømme at hun rett og slett ikke var det, bryter Biles tausheten om begrunnelsen bak hennes overraskende tilbaketrekning.

Simone Biles prioriterer sin mentale helse

Simone Biles beslutning om å gå vekk fra konkurransen og prioritere sin mentale helse følger den japanske tennismesteren Naomi Osakas tilbaketrekning fra French Open i mai. Ikke bare ga Osaka lys over presset fra mental helse i sport, men hun inspirerte Biles til å «fokusere på» hennes «velvære, ifølge ESPN. «Jeg sier å sette mental helse først før sporten din,» sa Biles til journalister ved OL, per utløp. «Jeg måtte gjøre det som var riktig for meg og ikke sette helsen og velvære i fare. Derfor bestemte jeg meg for å ta et skritt tilbake og la [my teammates] gjøre sitt arbeid. «

Når det er sagt, var det ikke lett å holde seg til sidelinjen. I tillegg til å fortelle at hun er «superfrustrert,» la Biles til at «fysisk, jeg føler meg bra, jeg er i form, [but] følelsesmessig, den typen varierer på tid og øyeblikk. Å komme hit til OL og være hovedstjerne i OL er ikke en enkel prestasjon, så vi prøver bare å ta det en dag av gangen, så får vi se, «fortsatte hun.

I hvert fall foreløpig er Biles fremtid på spillene fortsatt usikker. Ifølge ESPN tar stjernegymnasten 28. juli som «en mental hviledag» før han foretar en siste samtale om resten av OL. Med 19 gullmedaljer til navnet hennes allerede, roser fans Biles som en annen geit i det mentale helseområdet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her